Să iubeşti sau să adori femeia?!

Femeia tânjeşte să fie adorată. La fel cum simte că trebuie să fie dominată. Ambele sunt forme supreme de afecţiune. Eu simt că mi se cere asta în primă instanţă. Că e nevoie să apelezi la una dintre ele ca să câştigi femeia. Iar eu apelez la a doua variantă, din respect pentru ea şi pentru mine.

E misterul acela pe care e şi păcat, ca bărbat, să încerci să îl descifrezi la femeie
Ca să adori femeia din prima trebuie să simţi ceva pentru ea dinainte de a o şti. Că de cunoscut, nu ştiu dacă poţi spune vreodată că ajungi să o faci. E misterul acela pe care e şi păcat, ca bărbat, să încerci să îl descifrezi la femeie. Îmi închipui cât de groaznic trebuie să fie. Şi mă distrez cu gândul la cei care spun că au iarba fiarelor să deschidă lacătul oricărei centuri de concupiscenţă a femeii. O mai fac şi eu, doar când sunt în preajma ei, că ştiu că e motiv să râdă şi pe dinafară şi pe dinăuntru. Dar acesta nu e semn că o adori, ci că o doreşti. Sunt unii care o adoră fără să o ştie şi fără să încerce să o cunoască. Pentru că au impresia că e calibrată pe şablonul Oedip-ian şi atunci e reflexia propriei admiraţii (materne). Şi când femeia cade în păcatul de a se lăsa păcălită de adoraţia asta de-a gata, nici nu e de mirare că se trezeşte singură adesea, când mintea şi trupul consortului găsesc alinarea oricărei probleme în sânul raiului. Nu cel al lui Avraam, ci al sugarului!

În locul unui deluviu de foc, mai bine o flacără mocnită, care să se hrănească din oxigenul pe care îl respiră cei doi cu ritm domol
Nu trebuie să te străduieşti să adori femeia. Pentru că încarci relaţia cu prea multă pasiune dintr-o singură direcţie. Dacă asta urmăreşte ea, nu va trece mult timp şi vâlvătaia sulfurică va îneca pe rând legăturile dintre parteneri. În locul unui deluviu de foc, mai bine o flacără mocnită, care să se hrănească din oxigenul pe care îl respiră cei doi cu ritm domol. Şi, nu prea rar, eruptiv alert când gurile li se apropie. Căci dacă se lasă idealizată, ea nu mai ajunge să materializeze nimic alături de el. E semn şi pentru el, că ea se foloseşte de el să îşi alimenteze demonii în loc să îi înfrunte.
În ce mă priveşte, dacă dau impresia că o ador este pentru că aştept ca ea să îmi domolească avântul şi unidimensionalitatea pasiunii, cerându-mi să o iubesc, arătându-mi că mă iubeşte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.