Reciprocitate sau complementaritate

În general, femeia caută reciprocitate. Bărbatul se caută doar pe sine.
Eu caut complementaritate. Poate că sunt prea pretenţios şi cer mai mult decât trebuie încă de la început. În sensul de aspiraţie, că nu mă aştept să mă pliez pe femeia ideală ca o piesă de lego ce aşteaptă să se cupleze în unicul loc sortit de creatorul jocului. Că eu cred că jocul ar cam trebui să îl facem eu şi ea, chiar dacă regulile sunt impuse necreativ. Şi nu e rău să te joci şi cu focul, şi eu cu ea şi ea cu mine.
Că familia e celula de bază a societăţii şi fără ea se destabilizează tot cosmosul
Reciprocitate. Am spălat vasele, am dus gunoiul – acum mă ţii în braţe. Am muncit toată săptămâna din greu – acum mă laşi cu băieţii la biliard. Contract. Conjugal şi asocial. Că familia e celula de bază a societăţii şi fără ea se destabilizează tot cosmosul. Iar familia fără cuplu… Sofisme!
Convenţionalism. Linişte. Trăire optimizată. Maximizare sau reducere la absurd?

O îmbrăţişare, niciun cuvânt. Sunt complet
Mă scoate din sărite cu stilul ei de a mă căra prin toate raioanele să aleagă un obiect care să fie ascuns într-un ungher dintr-o încăpere. Lumina gâdilă acel colţ cum soarele se oglindeşte în camera mortuară a piramidei. Una de nevoi şi aspiraţii diferite, dar totuşi una pe care sufletele nu se sacrifică să o construiască. Că se înalţă din fiecare timp câştigat pierzându-l.
O scot din sărite cu glumele mele despre veşnicele probleme închipuite de la serviciu. Reproşuri că nu înţeleg mecanismele comportamentale şi funcţionale ale femeilor asuprite de frustrarea şefului, mecanisme complexe, nu ca cele din peluza stadionului. E mult sub ce poate ea, zic eu, cu prea mult faţă de ce demonstrez eu, zice ea.
Şi de fiecare dată când neuronii ne sar din orbite şi sângele e gata să inunde tumultul, privirile ne mângâie clocotul. O îmbrăţişare, niciun cuvânt. Sunt complet. Până la un punct de echilibru, care de fiecare dată se nimereşte să fie unde zâmbetul ei se încăpăţânează să reapară.
Complementaritate. Se câştigă? Se pierde? Se construieşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.