Femeile cu bani vor bărbaţi cu bani mulţi. Şi celelalte, cam tot la fel…

Să lăsăm ipocrizia sus-jos preţ de un sfert de ceas. E normal ca femeia să îşi dorească siguranţă şi asta e o premiză solidă, arhetipală chiar.

Se măsoară siguranţa în bani? Abordarea pur calitativă în modelarea sistemelor, chiar de natură non-inginerească, e destul de puţin plauzibilă. Modele calitativ-cantitative sunt mai des întâlnite ca în primul caz. Paradigma exprimării măsurii cantitative asupra lucrurilor e covârşitoare la suprafaţa (doar acolo) lumii de zi cu zi. Spune tu ce ar trebui ales!
La femei stă treaba altfel. E o chestie inoculată de familie, mai degrabă, când vine vorba de bani mulţi
Cum dai valoare lucrurilor? Prin bani, că e un reper cantitativ bine cunoscut. E suficient? Pentru mulţi bărbaţi, care nu riscă să se raporteze la vrăjeli gen iubire, respect, prietenie etc., e mai uşor să cumpere cu bani admiraţia celor din jur astfel încât să se valideze prin prisma falsei impresii a celui de lângă.

La femei stă treaba altfel. E o chestie inoculată de familie, mai degrabă, când vine vorba de bani mulţi. Să fim serioşi, bărbaţii visează averi să poată domina, femeia visează bani să fie în siguranţă. În general!

Se întâmplă şi la bărbaţi să fie terorizaţi de familie să păstreze şi să mărească averea acumulată de generaţii sau de proaspăt parveniţii părinţi. Dar acolo e teren propice, dacă vrea progenitura. La femei, sentimentul de vinovăţie e puternic, terenul nefiind altfel desţelenit pentru a obţine viitoarea creştere la hectar.

Aşa că nu e de mirare că femeia se transformă într-un animal avid de bani şi putere când dă foc la chimia dintre ea şi un iubit, pentru a obţine o reacţie catalizatoare a unei legături anorganice cu un tip anost, dar cu poziţie şi bani. Şi potenţial de a face şi mai mulţi bani.

Uneori, eşti împinsă de la spate, voit sau nu, chiar de către ai tăi
Când eşti de la ţară şi nu ai bani şi te-a marcat acest lucru, te salvezi în prostituţie. Iei o ţeapă prin occident, dar de aia draculiană, sau te vinzi ieftin şi local cu patronul de butic. Uneori, eşti împinsă de la spate, voit sau nu, chiar de către ai tăi. Atunci e bine, că intervine revolta şi mai ai o şansă.

Să vrei să ai bani e normal, dar femeia cu bani mulţi (paradoxal, nefăcuţi de ea) vrea aproape întotdeauna pe cineva cu mai mulţi bani. Pentru că sunt puţine (alea speciale) pe care le duce sufletul mai mult decât capul. Celelalte se simt astfel dominate, poate şi pentru că la pat nu prea au şansa asta. Dar când îşi pierd mintea pentru sex şi nu pentru dragoste, devin mai prostituate decât cele de pe centură. Că nu se vând să supravieţuiască nevoilor de bază / igienă, ci celor de natură afectiv-emoţională. Pe care le-au ignorat când era cazul să nu o facă. Şi e cazul să nu o faci niciodată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.