Statul, românii şi cerul

A căzut cerul peste noi când s-a aflat în toată lumea că vindem arme teroriştilor. Şi s-a inflamat ONG-ul, presa şi naţionalistu’. Iar statul a acţionat.

Pe femeie nu ai s-o prea vezi făcând contrabandă cu arme

Spunem că femeia e proastă! Dar n-ai s-o vezi să se prostitueze pe un canal TV şi să-şi mai pună şi cagulă. Ai văzut prostituată cu cagulă? Dar mai stai olecuţă! Pe femeie nu ai s-o prea vezi făcând contrabandă cu arme. Deci e proastă, nu?!!! Şi bărbatul e deştept, că a luat foc din vremea vechii cetăţi când s-a ales ramura de măslin în detrimentul calului belicos. Şi de atunci reglează crizele socio-economice prin război, ţinând femeia la respectul cuvenit şi distanţă optimă de politică!!! Optimă prin minimizare, nu ca maximizare, mă hazardez eu…

Cum a acţionat statul? Cu minte de bărbat sau de femeie?! Sau doar ca un om mare? A făcut-o cum a crezut el mai bine, dar e bine că a făcut-o. Nu imediat, ci lăsând să se umfle sufleul jurnalistic până la răsuflare. Care apoi a răsuflat mai abitir pe reţelele de socializare. Iar ăsta e un lucru bun. Că aici femeia are dreptul şi ocazia să îşi spună părerea, chiar dacă e proastă (părerea, insist!). Dar mai bine o părere proastă, şi de bărbat şi de femeie, decât deloc.

Că deh, românul stă în baza legii, literă cu literă şi articol cu articol (mai ales cele cu reduceri… de sentinţă)!

ONG-ul şi cu presa rămân tributare senzaţionalului, că ar fi ‘senzaţionescu’ ca libertatea de exprimare să mai poată fi încălcată acum de organul statului. Chiar dacă, de peste 10 ani, un articol din codul penal tot planează peste noi ca strigoiul să pună căluş presei. Că deh, românul stă în baza legii, literă cu literă şi articol cu articol (mai ales cele cu reduceri… de sentinţă)! Şi ar fi bine dacă ar sta aşa, că un articol de lege nu poate destabiliza un sistem (din ce în ce mai aşezat la noi, cu tot cu lacunele lui), chiar dacă se află în discrepanţă cu alte norme.

Ca să destabilizezi un sistem ai nevoie de indiferenţa oamenilor. Şi de prostie, poate. Dar şi de dorinţa de fi şi tu cineva, dând ţeapă celor din jur şi mai făcând caterincă involuntară de tine şi de comunitatea ta. Hop, păi cam asta s-a întâmplat cu prostituatele cu cagulă, deci ONG-ul simte el ceva! Că n-am, băi nene, cum să mă iau de ameţitul ăla de era vopsit jurnalist (cândva o fi avut şi grund)! Că se trage dintr-o lume a insularilor care fac pe ei când vine vorba nu doar de români, ci şi de europeni. De te fac mândru ca român când ştii că eşti continental!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.