Panica e virus

Îmi este frică de orice virus, dar parcă nimic nu mă sperie ca panica. Crizele de angoasă, atacurile de orice fel de închipuire care te macină chimic, pun stăpânire pe organism de nicăieri și doar dacă îți abați gândul către ceva respirabil te liniștești.

Blegguru - Despre bărbaţi şi femei

Toți proștii care nu au depășit emoțional clasele primare cred în modelul bazat pe o variabilă

În zilele astea panica e generalizată, și e dată de o închipuire reprezentată social. S-a extins pe baza închipuirilor unor picurători de venin în urechile unor politicieni care se visează salvatori ai planetei. Avem de a face cu un concurs între neisprăviți care nu sunt în stare de analiză pe modele multi-variabilă. Toți proștii care nu au depășit emoțional clasele primare cred în modelul bazat pe o variabilă. Bașca că veridicitatea testării existenței acestei variabile este cu un grad enorm de eroare.

Cine e de vină dintotdeauna. Dracul! Satana! E peste tot, dacă nu ne păzește inchiziția virusului. Când ai de a face cu unul foarte contagios, dacă ai trecut de clasele primare, îți răspunzi la două lucruri. Primul este dacă ești capabil să te bați cu el. Răspunsul a fost dat de alții, desigur, cei imberbi de optimiști și naivi, care ignoră avertismentele cercetărilor specializați, ale analiștilor de date. Nu ai cum să îl controlezi, să îl izolezi. Proștii mai speră. Al doilea răspuns pe care trebuie să ți-l dai este pentru cei rafinați. Inovația este o descoperire de peste noapte? Doar percepția ei, dar în spate sunt pași mărunți, suișuri și coborâșuri. Și atunci, dacă un virus este foarte contagios, poate fi și foarte periculos?! Da, dacă ești în filme, iar mulți suferă de scenarii în creierele lor izolate de naturalețe.

Infectarea nu e boală, iar cei care nu pot face această diferență uriașă, enormă sunt personaje nu de film, ci de desene animate.

Fiind foarte contagios, virusul e omniprezent, așa că nu e de mirare că mulți oameni care se sting din diverse cauze, eventual din cauza unei gripe pe fond de morbidități identificate deja sau nu, sunt infectați cu virusul. Dar infectarea nu e boală, iar cei care nu pot face această diferență uriașă, enormă sunt personaje nu de film, ci de desene animate. Boală este când ai simptome clare, serioase, severe și critice. Nu poți pricepe asta, nu poți pricepe nimic realist, pentru că deja le știi pe toate în universul tău aberant și dezechilibrat emoțional-rațional.

Panica este de fapt dezechilibrul dintre fizic, emoțional și rațional iar un virus poate face asta dacă este făcut vedetă din țânțar ca în testele polimerice care amplifică până la de 40 de ori crâmpeiele moleculare. Doar ca să dea la socoteală și să scoată panică din piatră seacă. Iar testele pentru anticorpi sunt ignorate, că ar fi ca niște fântâni artizanale când cineva a stăvilit firul de apă din amonte și te lasă să te bucuri de câteva picături de falsă generozitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.